Hoe moet ik mijn website aanmelden in Google?

Hoe moet ik een website aanmelden in Google

Als je net een nieuwe website hebt gemaakt of hebt laten maken, wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk mee laten ranken in de Google search ranking. Maar hiervoor dien je wel eerst je website goed aan te melden in Google. Wat veel mensen zich dan ook afvragen is: “Hoe meld ik nu mijn website aan bij Google aan?”. Voor diegene die zich dit afvragen hebben wij goed nieuws, dit proces gebeurt automatisch en wordt gratis door Google aangeboden.

Hoe wordt een website toegevoegd aan Google?

Google maakt gebruik van zogenaamde ‘web crawlers’. Deze crawlers zijn Google bots die zich op het internet bevinden en zoeken op regelmatige basis naar nieuwe websites zodat deze toegevoegd worden aan de index van Google. De meeste websites die je in de zoekresultaten ziet, zijn dus niet handmatig toegevoegd, maar werden automatisch gevonden door de Google bots tijdens het crawlen.

Hoe kan je zien of jouw website op Google is?

Dankzij een simpele zoekopdracht kan je ontdekken of jouw website is opgenomen in de Google index, dit kan je doen door middel van een site: search, hierbij ga je opzoek gaat naar de url van je eigen website. Dit kan je bijvoorbeeld doen als je website net nieuw is en je wilt weten of deze inmiddels al geïndexeerd is door Google. Typ het volgende om jouw website te analyseren in de Google Search bar: “site: (gevolgd door jouw domeinnaam) ” In ons voorbeeld ziet dit er als volgt uit: “site: Deonlinejutter.nl”.

Je site nog niet vindbaar in Google?

De crawlers van Google doorzoeken miljarden websites op basis van search gegevens. Er bestaat natuurlijk altijd de kans dat jouw website niet goed gevonden wordt. Dit kan komen door een aantal zaken:

  • Er zijn onvoldoende backlinks die naar jouw website verwijzen.
  • De structuur van jouw website is slecht opgebouwd waardoor Google moeite heeft met het crawlen van je website.
  • Jouw website is nog niet geïndexeerd omdat deze te nieuw is, Google heeft hier tijd voor nodig.
  • Google ontvangt errors tijdens het crawlen van jouw website.

Belangrijk is dan ook dat je zorgt voor een goed opgebouwde website waarbij elke pagina makkelijk vindbaar is en goed linkt van de ene pagina naar de andere. Structuur is hierbij erg belangrijk. Wil je ook structuur aanbrengen in je website? Maak dan gebruik van een sitemap bestand. Dit is een bestand waarbij alle links van je website instaan en die relevant zijn voor zoekmachines om te indexeren. Hierdoor weten zoekmachines makkelijker jouw website te indexeren en te begrijpen.

Hoe kan dit proces versnellen?

Het is mogelijk om je website sneller te laten indexeren. Je kan dan gebruik maken van de Google Search Console. Hier kan je jouw sitemap uploaden en bekijken of er crawl-fouten zitten in je sitemap. Daarnaast kan je ook vragen of Google bepaalde links juist wilt uitsluiten of voorrang wilt geven op het indexeren van je pagina’s. Het voordeel hiervan is dat je zelf de touwtjes in handen hebt. 

Een andere reden om de Google Search Console te gebruiken is het feit dat je kan kijken op welke zoekwoorden je gevonden wordt. Zo kan je jouw content strategie efficiënt aanpassen.

Wij raden dan ook aan om je website altijd aan te melden bij Google Search Console. Vind je dit toch te ingewikkeld en/of wil je dit laten doen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag hiermee op weg!

Eigenlijk hoef je dus geen speciale dingen te doen om je website in Google te laten ranken. Uiteraard kan je het proces wel versnellen. Zodra je jouw website online hebt gezet, dien je eigenlijk alleen maar geduld te hebben totdat de Google crawlers jouw website zullen vinden.

Wil je jouw positie ook graag verbeteren of ben je op zoek naar een nieuwe website?

Dan willen we jou hierbij graag helpen. Onze expertise ligt namelijk bij het maken van websites en het uitvoeren van online marketing activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *